V sklopu projekta “Rural Youth Future”, ki je namenjen izboljšanju zaposlitvenih možnosti mladih na podeželju, je od 3. do 4. aprila 2024 potekal medregionalni študijski obisk v Bolgariji. Namen srečanja je bila izmenjava znanj in izkušenj med partnerji in deležniki za izboljšanje vlog mladinskih politik za trajnostni razvoj podeželja.

Program obiska je  omogočil smiselne razprave in vpogled v uspešne pobude mladih v Bolgariji. Zunanji strokovnjaki so predstavili različne projekte in dobre prakse, vključno z zaposlovanjem mladih in podjetništvom na podeželju, prav tako projekta kot sta RuralLAB 3.0 in CRAFT, ki naslavljata vključevanje mladih v družbo.

Društvo “4th of April” si prizadeva za trajnostni strokovni in osebnosti razvoj študentov, praktikov, teoretikov, ki se ukvarjajo s psihologijo in delajo s strokovnjaki na področju izobraževanja (formalnega in neformalnega učenja). Udeleženci srečanja smo imeli tudi priložnost, da smo se vsebinsko poglobili v občinske dejavnosti, namenjene mladim ter pridobili dragocene vpoglede strokovnjakov iz občine Peshtera. Dan se je zaključil z večerjo mreženja, spodbujanjem sodelovanja in izmenjavo idej med partnerji.

Tretji dan smo se udeleženci odpravili na študijski obisk podeželskih regij. Tukaj smo dobili vpogled iz prve roke uspešnih mladinskih pobud in projektov v Bratsigovu, Peshteri, Velingradu, Bataku in Rakitovu. Udeleženci smo raziskovali mladinske centre, skupnostne centre in občinske urade za mladino ter tako dobili navdih za morebitno izvedbo v svojih regijah.

Projekt RuralYouthFuture še naprej služi kot model sodelovanja in inovacij, ki spodbuja pozitivne spremembe za podeželsko mladino po vsem svetu.

Za tiste, ki želite izvedeti več o naših prizadevanjih za odpiranje novih možnosti in ustvarjanje priložnosti, ki bodo pozitivno spremenile življenja mladih na podeželju, se lahko povežete z nami na različnih platformah družbenih medijev.

 

Bolgarija obisk